Χειροποίητες Ελληνικές Λιχουδιές Hand Made Greek Delicasies


Η ιδέα μας....

2013-10-09 11:50

Πριν να μας εμπιστευτείτε θα θέλαμε να σας περιγράψουμε τι κάνουμε.

Η ιδέα μας ξεκίνησε από την αγάπη στα γλυκά, στην ποιότητα και τα Ελληνικά προϊόντα.  Κάθε φορά που δοκιμάζαμε ένα γλυκό κουταλιού που ήταν γεμάτο γλυκόζη ή συντηρητικά αναρωτιόμασταν γιατί πρέπει να καταστρέφουν την γεύση του φρούτου αφού η φύση μας έχει δώσει το λεμόνι αλλά και την ζάχαρη που συντηρούν εξίσου τα γλυκά.

Ανατρέξαμε στις συνταγές της γιαγιάς Καλλιόπης και επιβεβαιωθήκαμε. Δεν χρησιμοποιούσε τίποτα άλλο.....

Έδινε αρώματα από κανέλλα, γαρύφαλλο, αρμπερόρριζα, βανίλλια και τόσα άλλα φυσικά αγαθά.

Αφού λοιπόν πειραματιστήκαμε, βρήκαμε την δική μας συνταγή, αφαιρώντας όσο γινόταν την ζάχαρη - για αυτό και το σιρόπι μας δεν είναι πολύ πυκτό - αλλά πάντα με σεβασμό στην αρχική φόρμουλα.

Το δεύτερο "εγχείρημα" μας ήταν να φτιάξουμε μία καλαίσθητη συσκευασία, αφού είχαμε βαρεθεί τα φιογκάκια και τα καρώ πετσετάκια στο καπάκι.  Ο λόγος που το κάναμε αυτό ήταν γιατί θέλουμε το γλυκό μας να προσφέρεται σαν δώρο σε οποιαδήποτε κοινωνική ή επαγγελματική εκδήλωση αντί για τις τούρτες και τα γλυκά που συνήθως καταλήγουν στα σκουπίδια την δεύτερη ή την τρίτη μέρα.

Τα γλυκά μας διατηρούνται για τουλάχιστον δύο χρόνια και συντηρούνται στο ψυγείο εφόσον ανοίξουν.

Επειδή δεν είμαστε βιομηχανοποιημένη μονάδα αλλά ένα μικρό παρασκευαστήριο που χρησιμοποιεί τον παραδοσιακό τρόπο εκπυρήνωσης και βρασίματος, μπορεί να βρεθούν κουκούτσια στα γλυκά μας για αυτό απαιτείται προσοχή στην κατανάλωσή τους.

Δεν χρησιμοποιούμε συντηρητικά, χρώματα, αρώματα ή γλυκόζη.

Δοκιμάστε μας και στείλτε μας τα σχόλιά σας.

Σας ευχαριστούμε πολύ.

Δημήτρης Ελευθερίου - Χριστιάνα Αγγελονίδη

 

—————

Πίσω